Европейската комисия днес обяви инвестиция в размер на 200 милиона евро

...
Европейската комисия днес обяви инвестиция в размер на 200 милиона евро
Коментари Харесай

ЕС инвестира 200 млн. евро в космическия сектор

Европейската комисия днес обяви инвестиция в размер на 200 милиона евро взаимно с Европейската капиталова банка за европейския галактически бранш.
Редица планове и финанси ще бъдат подписани по време на Европейската конференция за галактическа политика, която се организира днес и на следващия ден в Брюксел, с цел да бъдат подкрепени новаторски планове в галактическия бранш.
" Нашият ангажимент за проучване и нововъведения в космоса отразява упоритостта ни да сложим Европа на челно място в развиването на галактическите технологии ", съобщи европейският комисар по нововъведенията Мария Габриел.
Инвестицията от 200 милиона евро се състои от два стълба. Единият е контракт за заем сред Европейската капиталова банка и Ариана Груп от 100 милиона евро за развиване на програмата на новата ракета Aриана 6.
Освен това Комисията и Европейският капиталов фонд оповестиха първия софтуерен галактически фонд и 100 милиона евро за стратегия, ориентирана особено към поддръжка за растежа и нововъведенията на дребните и междинни предприятия, работещи в галактическия бранш.
Комисарят по промишлеността съобщи, че " горещо приветства " заема на Европейската капиталова банка за плана Ариана 6, който е централен за гарантиране на самостоятелен европейски достъп до космоса.
„ Второ, с финансирането на нововъведения изпращаме явен сигнал, че галактическият бизнес в Европа е привлекателна опция, това е основна самодейност за развиването на европейските галактически стартъпи “, съобщи европейският комисар по промишлеността Тиери Бретон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР